Unik mosaikk og glasskunst

 
Hjem Teknikker

Teknikker

Kunstglass kjøpes i plater på 1,5 og 3mm tykkelse. Disse skjæres til med glasskjærer, flisetang eller spesialsag. Bitene legges på hverandre og brennes i en glassovn ved ca 800°C. Det brennes ofte flere ganger, og ved forskjellige temperaturer, for å få det ønskede uttrykk. Fat må først brennes flatt, så må de varmes så mye at de siger ned i, eller over, en form, eller gjennom et hull til de treffer underlaget.

I mosaikken er det større frihet i materialvalget. Likevel er det stort sett det samme vakre glasset i de strålende fargene som brukes. Her varieres med rått og brent glass, og med mange andre mate rialer. Motivene og fabelverdenen er imidlertid den samme.

Smykkene lages i 925 sølv som blir hamret og smidd i fasong, loddet der det trengs, og pusset med fin stålull så det blir passe blankt. Det brukes ingen ferdigproduserte deler til smykkene heller.

Unnis ”signatur” er gjerne en eller flere prikker i skimrende glass som ligger som relieff mot resten. Dette går igjen i de fleste arbeider, enten det er mosaikk, fat, engler, dyr eller smykker.